lördag 11 april 2009

Påsk press


I BTs helgbilaga fanns det ett helt uppslag om bloggar och bloggande. Redaktören för bilagan ansågs sig ha blivit blogg-beroende. Inte av att skriva, men av att läsa bloggar. Har ju själv rest runt en del i cyperrymdens bloggvärld, och verkligen träffat på olika bloggar. Blondinbellas, hon bloggikonen, var för mig alldeles för andefattig. Men det är väl en generationsfråga. Peter Englund har jag också besökt. Stundtals väldigt vanlig, stundtals ordrik och högtravande. Har sökt på "lärare" ett antal gånger, hittat guldkorn, men också sådana som jag inte alls går tillbaka till. En skrev nästan bara om Let´s dance, en annan bara om stickning....Hur kul är det.... Men jag är säker, alla fyller sin plats.

I BT kunde man också läsa om Tomas Bodströms bloggberoende. Det sas att han var beroende av skrivandet, att han bara väntade och längtade tills han fick sin dagliga blogg-tid.

Håller med om att man blir lite beroende av det här, men samtidigt känner jag en press på mig själv. "Se till att få ner några intressanta tankar varje dag!" Kan bli lite jobbigt, men mest kul.

Pressen, såväl BT som AB, skrev en hel del om gårdagens Elfsborgsmatch. Man hade tur som vann, det var man ense om. Stefan Izisaki skadad igen, shit, och James Keene hade inte fått till det riktigt..... Men nästa gång ska ni se, då går han MÅÅÅÅL!

Skulle försöka pressa en linneduk. Behöver något mer heltäckande under påsklöparen, nu när påskgästerna ( de närstående) ska sitta vid matsalsbordet. Pressa linnéduk med halvtaskigt ångstrykjärn, det är dömt att misslyckas. Alltså har vi alltid halvskrynkliga dukar på våra bord.Och jag tänker på min barndom, då allt skulle manglas, lakan, örngott, dukar, handdukar. Det skedde med jämna mellanrum på den gamla kallmangeln, som stod på "första vinden". Först skulle allt förstås dänkas och dras - och det var ett arbete pasande ett barn - då hade jag inte förstånd nog att uppskatta hur härligt slätt allting blev. Idag skulle jag ge mycket för en kallmangel!

Sädesärlehonan har anlänt! En liten nätt fågel, som har fått den större gaphalsen att lugna ner sitt kvitter och kvatter. Han sitter i stället och pressar sig och putsar fjädrarna. Har plockat ihop fjolårsgräs och farit upp till gamla bostället på taket. Honan är så där imponerad - hon håller sig mest på sin kant, men har också varit med uppe på taket och inspekterat. Jag tror att hon bad sin man att coola ner sig lite, och att försöka hitta en boplats där solen pressar på lite mindre.

2 kommentarer:

  1. Bloggandet är bildande, vanebildande. Det är roligt att skriva. Har alltid tyckt så. Slutade för något år sedan att skriva i mina handskrivna reflektionsböcker. Sen var det svårt att komma igång. Det var därför jag skapade en blogg. och visst kan det kännas pressande att prestera nya tankar varje dag. men jag bestämde mig redan från början att inte ha den pressen på mig. Min målsättning är att skriva minst en gång per vecka. Fast på lovet hinner man ju mer.

    Jag har också skrynkliga dukar fast jag har en mangel. Det är så jobbigt att släpa fram den. Man måste ta familjen till hjälp att lägga och dänka. Och hur kul var det när man var liten. Det är roliga att blogga

    SvaraRadera
  2. J, och det är fantastiskt att det finns folk som är inne och läser .... satte in en räknare förra tisdagen - trodde att "profilvyerna" talade om antalet besökare - men så är det ju inte. Det är bara när man går in på profilsidan. Från kl 19 i går , påskafton, tills kl 10 idag - så har 10 pers varit inne. Det tycker jag är helt otroligt -- synd bara att inte man kommenterar mer.... men det får man ta! Ha en fortsatt bra påskhelg!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas