måndag 4 maj 2009

E-twinning eftermiddag


Ann-Marie Degerstöm hade kommit ända från Stockholm, för att berätta om e-twinning. Jag tycker att det var strongt gjort av vår EU-samordnare att få henne till lilla Tranemo. A-M kunde konstatera att aktiviteten, vad det gäller ansökningar till kurser, inom pedagogisk EU-sfär hade ökat dramatiskt under de senast två åren. Tacka sjutton för det, med en EU-framåt kommun, och så Karin.

A-M skickar med jämna mellanrum ut informationsbrev från program-kontoret i Sthlm. Dessutom hade jag en del kontakter med henne, innan jag åkte till seminariet i Amsterdam. Under denna tid har jag då gjort mig en bild av A-M. En stor, stark, stilig kvinna i 35 år-åldern trodde jag. Jag undrar vad man bygger sina föreställningar på för teorier.... Är det ett sätt att projicera sina egna omedvetna önskningar???? Mina egna bilder har aldrig gått ihop med verkligheten. Ej heller nu. A-M var en kvinna som antagligen var omkring de 50, och som såg ut som de flesta i den åldern. Kunnig var hon, lättlyssnad och inspirerande.

Efter A-Ms halvannan timme långa föreläsning för drygt 30 personer, så skulle jag berätta om mina erfarenheter för mindre än hälften av dessa åhörare. Tänkte förstås - tänk den som vore så klar i sin framställning, som A-M, ändå.

Nu gick det nog bra - och man känner ju sig så glad och nöjd, ja, rent euforisk, när man kan fånga ett antal lärare under en knapp timme. Det kändes som om även A-M var imponerad över klassens arbete med e-twinning. Tyvärr så avvek skolledarna, när jag skulle prata. Jag blev lite besviken över det, det skulle ha varit kul att delge dem, vad vi jobbar med..... Och ännu mer synd är att inte detta låg som en studiedag/halv studiedag. Det finns oanade möjligheter i det digitala Europaklassrummet, och detta borde alla som jobbar i skolan ha rättighet att veta om....

På förmiddagen spelade vi äntligen in "Diggelo, diggeley". Den blev riktigt bra - med tanke på att jag bara använt en vanlig digitalkamera. Alla var nöjda. Gå gärna in och kolla på http://schoolovision2009.blogspot.com/. Själv är jag synnerligen imponerad av Estlands bidrag. Den kommer vi med all sannolikhet att ge en hel del av våra röster i vår klass.

Skönt att vara klar med Schoolovisionbidraget, det har tagit en del kraft. Hoppas att projektet finns kvar nästa år också, då tänker jag lägga det arbetet på Elevens Val.

A-M tog en bild på mej till sin blogg, och då kunde jag ju ta en på henne.

2 kommentarer:

  1. Nej men vad roligt att A-M kom till er. Kul att du fick berätta för andra lärare. Mitt projekt kommer jag att avsluta till sommaren. Det tog inte den fart jag hade hoppats på. Men, men, det kommer väl nya chanser. Kram

    SvaraRadera
  2. Åh, vad det låter trevligt att ha sådana kontakter som ni har på er skola. Och visst är det roligt att träffa någon som man bara pratat med i telefon eller via nätet. man har ju alltid gjort sig en bild av personen i fråga, och oftast stämmer den väldigt dåligt. Vad är det som gör det tro?

    Kul att ert musikbidrag är klart, ska gå in och lyssna på det.

    Det låter som en förståndig tanke att lägga nästa års låtövning på elevens val, det tar tid från mycket annat med sådana extra saker.
    Men är det roligt så går allt =)

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas