söndag 22 november 2009

Positiv projektion


Usch, vad mycket gnäll jag omgett mig under senare tid. Nu får det vara slut. Livet blir ju enklare och roligare om man försöker projicera positivt på den situation man är i. Det finns många människor som har det jäkligt, men ändå ser positivt på tillvaron - och så är vi en mängd personer som har det bra förspänt, som bara gnäller. Så dumt, dumt, dumt!

Regnar öser det ute, så det lär inte bli någon vattenbrist inom synbar framtid.

Luften är ljummen, julrosen står snart i blom.

Dagarna är korta, men den mörka delen av dagen så mycket längre. Härligt - tid för läsning, kolla film, sticka, blogga......Smutsen på fönstren syns inte alls.... inte heller den smuts som så småningom hamnar i hörnen.

Jobbet är kul, där finns det alltid något att göra .... härligt att ha ett ansvarsfullt och krävande arbete att gå till. Och planeringen för nästa vecka är i det närmaste klar. Utlandskontakterna är verkliga höjdare, mest för mej, jag lär mig så mycket, men jag hoppas att en del kunskap och insikt även kommer eleverna till del.

Alla i familjen mår bra, alla i familjen finns återigen på ett avstånd som är nåbart inom tre timmar med bil. Alla har jobb, alla har ett meningsfullt liv.
Helgerna fram till jul innehåller alla planerade roligheter. Julmarknader, gäster, teaterbesök, lucia ... och härlig före-jul-juleljus-mysstämning

Huset är nystädat, och tvättnötterna har varit till stor hjälp. De har varit med i dammtorkningsvatten, i skurvatten och i biltvättarvatten. Dessutom har de tvättat tre maskiner smutsig tvätt, alldeles fläckfri igen. Tvättnötter är det mest positiva som hänt inom "hållarentbraschen" på åtskilliga år.

Snart är det dags för gympa. Tänk vilken förmån att inte ha större krämpor än att man klarar ett aerobicspass, trots att femfemmetiden snart är förbi.

Ute på trappan står den vackra cyklamen som blev hängig inomhus. Tillsammans med lav och annan långlivad växt, så fick den ett nytt uteliv, och inbjuder till ett hus som just idag bebos av positiva personer.

2 kommentarer:

  1. Tänk vad mycket vi har att vara glada för. jag blev glad av ditt blogginlägg idag. Ha en glad och positiv vecka.

    SvaraRadera
  2. Visst är det härligt att kunna vara positiv och nöjd med den tillvaron vi har. Om man inte är det så får man försöka att se det från den mest positiva sidan ändå.
    Håller helt med, tvättnötter är en sak som kommit till mitt hus för att stanna där. Tvätten blir lika ren som om man använde vanligt tvättmedel. Tack för dem!!

    Ha nu en positiv vecka och så får vi njuta av det lilla dagsljus vi har.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas