söndag 14 februari 2010

Konsulterade knäkunnig kille...

.. över en tidig söndagslunch. J och sambo M, ortopedläkare, tittade in, på väg hem från Egypten... Brunbrända och superfräscha var de, trots att planet lämnade Egypten långt innan det var morgon.... Måste bara lägga in en liten bild på dem..... så att alla kan förstå att det någonstans, inom så där 5-6 flygtimmars avstånd, finns SOL och badvänligt vatten.

Fritz blev också glad över lite omväxling i tillvaron. Han har knappt varit utanför dörren de senaste månaderna, och inne i huset, så händer det inte så mycket.

Tillbaka till konsultationen. M ställde diagnos över en lättlagad köttgryta. Det är menisken som fått sig en törn, när jag vred knäet lite för häftigt. Inget man gör nå´t åt, det är bara att träna bort den lilla skadan. Helst genom raka rörelser... promenad, skidåkning, spinning....

Så i eftermiddag har jag varit ute på den gamla vanliga fyrakilometerspromenaden till Ks stall. Funkade jättebra, knät blev inte alls sämre, utan snarare bättre, efter normalsnabbt gående.

Gick in i sto-fölhagen och fick genast uppvaktning av fjolårsfölen. De var mycket intresserade av kameran.... och att bli klappade på. Det var bara stona Corina och Cortina som kom för att hälsa, de andra fortsatte att äta.

Jag kan inte säga att jag stornjöt av promenaden, men det var faktiskt ganska skönt ute. Det var tre veckor sedan som jag var ute och gick i byn senast - sen blev det förkylning och Sevillaresa. Om man inte är ute på tre veckor under sommartid, så hinner det bli stora förändringar i naturen. Men i denna kalla vilotid, så tycktes inget ha hänt, fast ljuset - det hade blivit annorlunda och ger, trots allt, hopp om en vår och sommar.

Usch, vad tiden gått fort mellan jul och sportlov. Ändå är sportlovet sent i år, alla hjärtans dag brukar infalla i slutet av vecka sju. Roliga veckor har det varit, dessa fem veckor mellan jul och hjärtedag. Fullt ös hela tiden, både i skolan och på helger.

Så det kan nog bli lite skönt att vila några dagar ... eller, ja vila..... när jag skickade ut inbjudan till IUP (utvecklings)samtal, så hade jag missat det här med lovet, och "kallat" två elever i morrn. Och eftersom det passar mig bra och elevernas föräldrar OK, så har jag två samtal i morrn eftermiddag. Känns bra att använda lovet till något "vettigt".

Tänker ta med C-Es gamla faster till hans andra gamla faster i J-köping på onsdag. K och H i Malmö planerar vi att avlägga visit hos, i slutet av veckan.
På tisdag ska jag försöka på till en fettisdagsbulle.... någonstans.... Har bara ätit en denna säsong, och det var på tidig försäsong, före jul.

Dags för rygg-gympa - och hälstretch....alla mina kärring-krämpor kan jag lindra på egen hand...det har jag numera läkarutlåtande på.

2 kommentarer:

  1. Skönt att det inte var värre med ditt knä. Planerar också stärkande promenader och vila på lovet. Ska förmodligen till J-köping någon dag med en kollega. Dessutom har vi lösa planer på Malmö framåt helgen. Våra planer verkar alltså sammanfalla väl. Ha det bra!

    SvaraRadera
  2. Malmö ska jag till på mitt lov också...fast i vår fall är det inte barn som drar utan helt enkelt åker vi dit för att koppla av och kanske besöka Copenhagen =)

    Skönt att du fått en diagnos på ditt knä. Hoppas att du tar det lugnt på promenader och gympa, så att det hela tiden går på rätt håll. Det var väl det jag visste...du är inte uträknad än =)

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas