lördag 6 februari 2010

Skona Sevilla

Forstar varfor manga svenskar valjer att spendera vinterhalvaret i denna fantastiska del av Europa. Sag en temperaturangivelse pa 24 grader nar jag och nyfuna vannen tog en sen eftermiddagspromenad i detta underskona stad.
Byggnaderna ar sa fantastiskt fina. Palmer finns overallt, liksom blommande vaxter. Apelsinertrad med mogna apelsiner finns overallt utmed gatorna. Testade smaken pa en av de nedfallna apelsinerna i hotellets grona tradgard. Den smakade surt, ett mellanting mellan grape och apelsin.
Hotellet liknar inget annat jag har varit pa.... helt sanslost lyxigt ... och anda sa a r det bara fyrstjarnigt!
Konferensen da. Schoolovision fick pris igar ... jag har inte fattat om det ocksa innehaller ett riktigt pris ... eller om det bara ar aran. Har traffat 15 stycken av Schoolovisionganget ... SA kul! Nu vet man vilka man jobbar med, nar det ar dags att ta itu med Schoolovision 2010.
Har idag varit pa tre workshops. Ger manga nya tankar. Och bekraftar gamla. Otroligt att e-twinnings grundtanke star i kontrast till den verklighet som finns i manga europeiska lander. E-twinning handlar om kreativitet och steg in i den tid som faktiskt ar, medan manga landers skolpolitik styr mot motsatt hall, mot tester och att alla elever ska styras at ett och samma hall!
Men det ar bara att kampa pa.
Kul att bli igenkand fran e-twinningportalen. nyss kom en man fran grekland och fragade om jag var anna-lena. Han har varit involverad i det Comeniusprojekt som jag KANSKE kan fa vara med i.... beroende pa vad var skolledning bestammer sig for att tycka....
Om en stund bar det av pa galamiddag..... Ska bli spannande.
Jag langtar INTE hem till snon! Har ar det som en harlig majdag, med kuttrande duvor och kvittrande svalor.

3 kommentarer:

  1. Skulle gärna åka ner till värmen och äta apelsiner från träden. Kommer ihåg den goda smaken från Samos för 20 år sedan. Det måste vara spännande att träffa alla irl.

    Har varit på nostalgikonsert med Salt som jag lyssnade mycket på på åttiotalet. Härligt att minnas.

    SvaraRadera
  2. Låter underbart skönt med värmen! Här har det iallafall stigit över nollgradigt någon dag, men snön ligger där den ligger. Ska strax sticka och jobba några timmar, väldigt mycket att göra på jobbet just nu. Ring när du har kommit hem! Kram!

    SvaraRadera
  3. Så härligt det låter!!! Jag skulle tänka mig att byta snö och kyla mot ett tag i Sevilla och apelsiner...

    Kul för dig att få se så många som du bara träffat genom
    cyberrymden =)

    Ska bli kul att höra mer hur det var och om galamiddagen med tunikan på =))

    Ha de gott

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas