tisdag 23 februari 2010

Skrivelseskrivning


Skulle skriva skrivelse till politisk instans. Har gjort så förr, men mest fått skit för det.

En gång, det var i början på seklet, skrev jag på föräldrars begäran en skrivelse om att eleverna som språkval B, skulle få välja spanska. Alla föräldrar i min dåvarande jätteklass skrev på.

Det tog över ett halv år att få svar, och då fick jag skit för tilltaget - i vår kommun skulle det minsann räcka med tyska och franska.Numera så är spanska det populäraste språkvalet.Så man kunde ändra sig, men inte p.g.a. en skrivelse utan genom att man själv kom på att spanska är ett av världens största språk, och därtill ett europeiskt sådant.

Idag var vi en liten grupp som hade satt oss ner för att nedteckna våra tankar och farhågor. Det fanns politiker med i gruppen. Skrivelsen blev mycket annorlunda än de jag tidigare författat, tack vare politikerns förförståelse och insikt. Det fanns inga känslomässiga aspekter med i skrivelsen, bara kalla fakta. Kändes väldigt avskalat, men innehållsmässigt bra, när vi var klara.

Nu hoppas vi att våra kollegor ställer upp på våra tankar och att skrivelsen kommer på politikers bord. Inte bara diarieförs och meddelas, utan verkligen blir genomläst och diskuterad. Det trodde jag ju att varje skrivelse blev, men så är tydligen inte fallet.

Undrar om man kunde skriva en skrivelse till den som sköter vädret också. Verkligen lägga fram KALLA fakta på hur det är och få lite VÄRME och förståelse för vår situation. Men vem skriver man till... vem ansvarar för vädret. Är det politikerna också- eller är det meterologerna - eller är det en osynlig kraft, som denna vinter vill visa att den finns?

Gubben Vinter sjöng man om när man var liten.... och Gumman Tö. Just nu känns det som om man vill ha direktkontakt med den senare och hjälpa henne med kvasten. Så där hjälper nog inga skrivelser...

Men det "hjälpte" att jag klagade på kommunens takskottning i går. Idag är den påbörjad och i morrn så ska den fortsätta. Vår vaktmästare lär vara trött i kväll. Han har gjort åt massor av skottningsenergi idag. Bra kämpat! Nu kan man snart känna sig säker på att taket inte kommer infarande!

2 kommentarer:

  1. Jag tycker om folk som tar saken i egna händer och se till att det händer något =)) Bra att du skrivit ned och lämnat iväg det du går och funderar på.
    Här är skottandet på topp, här med =)

    SvaraRadera
  2. Skotta var ordet, sa Bull. Nu räcker det tycker vi, men det tycker tydligen inte han som bestämmer.

    Bra att ni säger ifrån. Politikernas kvarnar mal både långsamt och ineffektivt. Lite mera aktion önskas.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas