onsdag 21 april 2010

Teaching Tomorrow Today

Hittade denna lilla video i Learning labbet, på en e-twinningkurs om kommunikations/samarbetsverktyg på webben. Tänkvärd.... bara det att jag tycker att detta inte alls är en bild av framtiden, utan en bild av den tid som är.

Var på sambedömningsdiskussioner ang. nationella prov idag. Många av kommunens 4-6 lärare var där. Jag blev lite förskräckt över hur många som tycker att det är bättre att UNDERKÄNNA ett prov än att anse att det har nått kravnivån. Så att man markerar...... det var så man kände sig mörkrädd inför vad framtiden har med sig.... för de flesta av oss gamla lärare tyckte att det är en klar vinning i att leta efter så mycket positivt som man någonsin kan.

Och den klart viktigaste med dessa prov är ju ABSOLUT att se dem som diagnoser och att använda dem för att utröna vad varje elev behöver träna mer på. Eller kanske t.o.m undervisas i mindre grupp... om man nu hade haft resurser för det.

2 kommentarer:

  1. Kul film, men visst finns det redan idag. Kan också bli rädd när jag hör lärare som bara letar efter elevernas fel och brister. Vi måste lyfta fram vad de kan för att kunna ge dem vad de behöver. har varit på möte med utvecklingsgruppen i vårt område i eftermiddag. Bra samtal!

    SvaraRadera
  2. Ja, jag håller med dig om tanken i filmen...vi är redan där. Men intressant och givande är det att i tanken fortsätta ytterligare...

    Klokt att prata om proven, vi gör också det i alla dall när det gäller gränsfall. De mötena är alltid givande och stärkande.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas