tisdag 25 maj 2010

Hes höna

Jag har en stor svaghet och det är godis. Nu finns det bara en halv dubbeljapp ( bra matteuppgift att räkna ut hur många det blir ) kvar i katederlådan och i chokladgrodkorgen på Hestra sport och radio, så är det en groda mindre.
Förkylningsvirus som hamnar hos mej, har också en svaghet - mina stämband. Den här gången, så stannade de mindre än ett dygn på näsans slemhinnor, innan de hittade vägen till de härliga stämbanden. Undrar vad det är som gör dem så speciella .... kan det ha något med att de också kan ha fått en smak av choklad .... de härliga mumsbitarna glider ju ner någonstans i närheten....och de gör det ofta....

-Så du låter, säger barnen ...... är du hes?

- Men varför låter du så, det låter som om du skulle börja gråta när som helst...

Idag har jag verkligen fått vänta ut varenda liten viskning innan jag börjat använda min egen svaga röst. Det har funkat... men så har jag bara haft lektioner halva dagen och väldigt enkla sådana. I morrn är det Miljösoaré... och det ska nog funka också.... det är ju inte pianoklinkarfingrarna som har fått en virusattack....

Idag har det varit Schoolovisonomröstning. Jag hade väl ingen förhoppning om någon framskjuten plats, även om jag gissade att vi skulle hamna på omkring tionde plats. Det var där vi hörde hemma enligt min bedömning.

Omröstningen gick snabbt detta år och var väl förberedd av fantastiske Michael Purves i Skottland. Våra tre toppröster ( 12,10 och 8 poäng) gick till Tjeckien, Estland och Skottland.

Vi fick två 12-poängare - av Norge och Makedonien. Mer än jag någonsin förväntat. Sammanlagt blev det 88 poäng och en nionde plats. Vi var jättenöjda med resultatet. För egen del så kände jag det som om vi tagit steget in i e-twinningprojektets finrum i och med den placeringen. Det kändes också väldigt, väldigt kul att personligen "känna" flera av de personer som var bland de 10 bäst placerade. Kulbrun från Island ( som jag talade med på svenska i Sevilla) och hennes klass/skola vann med ABBAs Dancing Queen. Vi hade inte alls röstat på dem, för det var ju sagt att vi inte skulle använda musik som vi var tvungna att betala dyr copyright för .... och dessutom skulle ju musiken på något sätt representera vårt eget land. Men OK .... islänningar är så nära svenskar som något annat land kan komma..... Tvåa blev Danas klass från Tjeckien, fjolårssegrarna. Vår favorit. Michaels skotska klass kom trea, Steffens ( Tyskland), Mareks (Polen) och Ingrids (Estland) klasser placerade sig också före oss. Så kul att känna dem alla, och via webb mötets chat få respons från dem. Jag ser redan fram emot nästa års Schoolovision. Tänkte först "ge bort" projektet till grannskolans supermusikaliske lärare - men eftersom min blivande 2-3a är en supersångklass, så stannar jag kvar i Schoolovision familjen ett tag till.

Igår packade vi upp Snapshotpokalerna. Två stolta tjejer blev fotade för Snapshotbloggen. De ska personligen få sina välförtjänta priser i samband med skolavslutningen.

Tills dess så kan ni se pokaler och tjejer på både denna blog, skolbloggen och snapshotbloggen.

Hämtade böcker från Adlibris i Hestra tidigare i eftermiddag. Så nu ska jag ta med mig Mons Kallentofts Höstoffer upp till favoritfåtöljen..... läsa och vara så tyst jag någonsin kan.

2 kommentarer:

  1. Ni är verkligen i finrummet, och har varit det ett tag nu tycker jag =)

    Var nu tyst så du får tillbaka din röst.
    Läs och ät choklad, då mår man gott!!

    Krya på dig!!

    SvaraRadera
  2. Om inte halsen vill låta munnen prata, så kan ju fingrarna sköta den sysslan. Roligt att ni placerade er bra i Schoolovision. Håll nu tyst och låt andra sköta pratandet. Så får du snart tillbaka pratförmågan.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas