torsdag 13 maj 2010

Tidningstorr, timmertät, trettontorsdag

När man är van vid att få morgontidningen sju dagar i veckan, så tycker man att dessa extra röda dagar har riktigt trista morgnar- det är ju enda gången på året det är tidningstorka.
I stället blev det till att sova länge, och eftersom jag tycker väldigt mycket om det tillståndet, så fick det bli en ersättning för tidningsläsande.

När jag låg där och blundande vid pass halv nio så hörde jag min kollega, tillika sportchef på Radio Sju, intervjua Emir Bajrami med anledning av den stora Elfsborgssegern på Borås Arena i går kväll. Man pratade om den roliga fotbollen som spelades igår och sedan kom man in på att Elfsborg inte haft en enda bortaseger under våren. Skulle den månne komma på söndag mot GAIS... och vad berodde då detta dåliga bortaspel på? Jo, svarade Bajrami, det berodde på de dåliga fotbollsplanerna. Reportern undrade då om inte man var tvungen att anpassa sig till de rådande förhållandena. Men icke, det skulle man inte behöva, utan det var planerna som skulle anpassas till spelarna.

Mina sjätteklassare resonerar mognare och klokare än denne fotbollspojke. Och det värsta är att även snart medelålders kapten Svensson har samma omogna inställning.

På Facebook är jag "vän" med Elfsborg. Före och efter varje match brukar det vara nya inlägg och kommentarer. Jag brukar kommentera ibland, och idag kommenterade jag pojken Bajramis uttalande och skrev också att man fick se till "att växa upp".

Oj, vilka kommentarer jag hade fått .... Anna-Lena Larsson borde inte få uttala sig för hon var kvinna..... A-L L förstod inte det här med arbetsmiljö och goda arbetsförhållanden....
Kul, kul.... att väcka debatt .... och veta att jag "klokast".....

Schoolovisionbidraget är uppladdat ... blev väl så där. Blev riktigt förbaskad när Island hade använt "Dancing Queen" - vi som tänkt använda "Ring, ring", men vi fick ändra oss då tävlingsledningen talade om att det var för dyrt att betala rättigheterna. Men inte kan jag lägga ut en arg kommentar och undra hur Island kunde ta sig friheter som vi inte fick göra.... Här gäller det att hålla inne den ilskna åsikten .... tänk, om hela Europa får nys om den ifrågasättande gamla lärarinnan i Grimsas......:)) .... men det känns lite onödigt.

Eleverna mina har haft kul och lärt sig en hel del under arbetet med Macken. Och ännu mer lär vi oss under det att vi studerar oss själva och våra medtävlanden.

C-E tog med mig på långpromenad i storskogen i eftermiddag. Där var det gallring på gång och arbetet i full gång. Trots att det är röd dag och tidningstorka råder så hade det avverkats många kubikmeter ny massa ved.




Själv har jag ju också jobbat denna röda dag. Har skrivit en del bedömningar i PODB. Infomentor. Resten ska jag försöka göra klart under helgen, förhoppningsvis kommer den riktiga våren/försommaren snart och då vill man ju vara klar med det som kan vara gjort.

De första styvmorsviolerna hade slagit ut vid järnvägsspåret.

2 kommentarer:

  1. Det finns många omogna vuxna som borde växa upp. Det är tur att det finns så många mogna kvinnor som kan agera föredömen. Vuxna människor ska ju våra föredömen för barnen. Ibland är det tvärtom. Men, som jag brukar säga, om man inte kan vara ett gott föredöme, får man väl nöja sig med att vara ett varnande exempel.

    SvaraRadera
  2. Jag blir besviken när jag läser att Svensson även hade det omogna tänket....han gillar jag annars .

    Föredömen är vi hela tiden, ibland medvetet men väldigt många gånger omedvetet. Och även för dem man inte trodde, vilket ibland blir som en positiv överraskning.

    Jag har också sett stymorsvioler, de är så näpna när de står där och fryser i den kalla vårluften.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas