måndag 28 juni 2010

Bakåtböjd bland blomstren

Under denna härliga dag, så har jag faktiskt prövat på att göra (så gott som) ingenting. Det var faktiskt inte så svårt.Tog med mig androiden Desire ut, tillsammans med hörsnäckan, ställde in radiofunktionen på P1 och lade mig i gröngräset, nära blomsterrabatten och gjorde ingenting mer än lyssnade. Tänk att man bara kunde ligga där i en och en halv timme ( ja, med lite paus för tvättnedtagning) och bara lyssna och titta och dofta på blommorna.
Det är tydligt att man kommit ner i semmester-sommarlov-avkoppling redan.

Sommarprataren var en filmskapare som hette Babal någonting. En iransk kille, som det inte hade curlats för. Han fick kämpa för att få fram pengar till terminsavgift till filmskolan, och han lyckades och har nu gjort sin första spelfilm. Fascinerande historia.

Och där låg jag och bara doftade och tittade på blommorna. Rabatterna har blivit alldeles igenvuxna, och det är prästkragarna som har tagit kommandot. Jag har tyckt att det sett så tråkigt ut med all blommande rabattoreda, ända tills en av mina vänner sa: - Åh, vilken in rabatt du har.... Helt plötsligt såg jag allt med hennes ögon... och.... ja, det VAR fint. (Fast till hösten måste vi få undan en hel del prästkragar, annars tar de över helt)

Doftnejlikan är bedövade med sin doft. Den hämtade jag tillsammans med min mamma hos en gammal tant i Rångedala, för nära trettio år sedan. Det finns doftnejlikor lite varstans i rabatterna, dom trivs här.
Krolliljan kommer från min far. Han vårdade sina liljor så ömt och jag fick med några lökar. De har också funnits i nästan trettio år.
Ganska fantastiskt vilken historia som döljs i en så enkel ska som en blomsterrabatt. Jag kommer sannolikt att återkomma...

Köpte en suckeluent och planterade i den ena av de egengjutna betongalstren. Jag fick inte ut alla luftbubblor under gjutningen, men jag tycker att det blir ett snyggt mönster av håligheterna.



I den låga skålen lade jag lite blomhuvuden. Det blev också fint..... På onsdag hade jag tänkt fortsätta de spännande betongexperimenten.


Det har varit tyst och lugnt idag. På nätet och på vägen. Bara ljud av insekter och fåglar.Folk som är lediga har haft vett att ta vara på den livskvalitét som en sådan här dag kan ge. Genom att lyssna på naturen, dofta, se, känna, smaka...... Visst är sommaren sinnenas tid....

Ryggympa väntar..... hoppas att det hjälper ... det är så tråkigt att ha ont.... men allt kan ju inte vara perfekt. Nackdel: Det blev ingen promenad idag.... men nå´n gång är det väl OK att hoppa över den.















5 kommentarer:

  1. Trycker på fel knapp! Det är inte lätt när man är fummelhänt, men sån´t tror jag inte du förstår, som inte lider av den åkomman. :)

    SvaraRadera
  2. Jag fumlar också ibland och glömmer saker. Nyss glömde jag hälla ur oljan ur plastflaskan som jag skulle gjuta i. Hoppas det blir bra fast det kom lite olja i betongen.

    Gör som du mest ingenting. Fast när man tänker efter har jag hunnit med en del: laga mat, läsa, sticka, gjuta, promenera, hänga tvätt, vattna m.m. Ha det gott!

    SvaraRadera
  3. Nu glömde jag igen. Dina betongalster blev fina. Passade bra med växten i.

    SvaraRadera
  4. Så fina dina betongalster blev!! Snyggt med luftbubblorna i krukan. har inte heller gjirt många knop idag...inte förrän i kväll då jag hade en underbar utegympa. Så jag hoppade cyklingen idag...

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas