söndag 20 augusti 2017

Presenter


För drygt åtta månader sedan, så fick jag en present. Den har jag utnyttjat idag. Även C-E fick del av den utmärkta presenten, frukost för två personer på Hestraviken.
Bacon, prinskorv, äggröra, egengjord yoghurt, hembakat bröd, mängder av olika pålägg, frukter och juicer fanns i den ekologiska frukostbuffén.
En sådan bra present! Det gäller bara att komma ihåg att utnyttja den inom ett år.... men man får väl skylla sig själv om man inte så gör.


När jag lämnade min sexor i juni, så fick jag en frökenpresent. En cellofaninlindad förpackning innehållande löste ( jordgubb), servetter med jordgubbsmotiv, jordgubbsmarmelad och så den här muggen.
Jag ska villigt erkänna att jag först kände mig lite besviken.... det var väl inte mycket till present efter tre år med klassen.
Här kan man verkligen tycka olika...varför ska lärare överhuvudtaget ha presenter, de gör ju bara sitt jobb..... eller som jag då, med massor av avgångsklasspresenter....det ska vara ett fint "minne" som man får. Ett smycke till exempel.
Nu är det ju så att jag fått ett antal smycken i frökenpresent. Var finns de? Ganska så oanvända  i en låda! Smycken är en personlig grej, liksom kläder, det är svårt att välja till någon annan, om man inte känner den personen extremt väl.
Hur har det gått med årets frökenpresent?
Temuggen är använd i det närmaste varje dag, servetterna är använda - men det finns fortfarande några kvar, teet är halvvägs åtgjort - det var gott - marmeladen var lite väl söt, men den kan säkert komma till användning som kakfyllning någon gång. Den lär stå sig i åratal, med tanke på sockerinnehåll.
Så jag fick ju en kanonbra present! En av de allra bästa.  Har  f.ö. fått väldigt bra presenter av mina senare klasser.... presentkort till Glasets hus ( använt till att äta där)...presentkort till blomteraffären på Stationen i Hestra. Det räckte nästan till två fina buketter...


Presenter, det är svårt det. Har fått en del, som aldrig är använda.  Pizzatallrikar och skålar av olika storlekar är skickade till Återbruk i Limmared. Gröttallrikar står i källarens innersta utrymmen. Det är mycket "specialsaker" som jag aldrig använder.
Vad är en bra present till en tant då?


Allra bäst är en bukett blommor, eller en liten blomsteruppsättning med krukväxter.
En biljett till ett evenemang... eller ännu bättre ett presentkort, så att man kan välja själv.
Presentkort till en restaurang förstås, en flaska gott vin.... en bok, handdukar, te. kaffe.....
...men en bukett blommor, även egenplockade, räcker gott.


Som tur är, så är vi numera sällan eller nästan aldrig inbjudna att fira festliga högtidsdagar . Alla som känner mig, vet ju att jag har väldigt svårt att njuta av större sällskap, än det antal som ryms kring ett större bord.
Man slipper problem med presenttänk, på så sätt. Jag känner mig inte alls bekväm med att köpa present till någon.Vad ska man ge bort, alla har ju allt?  Presentkort? Jag tycker ju det är bra, men vad tycker mottagaren? Handdukar... det gillar jag... det är inte så viktigt hur de ser ut, bara kvalitéten är ok... men mottgaren kanske tycker annorlunda.
Ofta blir det så att man är flera "högtidlighetsdeltagare" som samlar pengar för att köpa något... oftast frågar man mottagaren vad den önskar sig.....Lite byte av pengar blir det också.... man samlar in samma summa till alla,  och får lika mycket tillbaka då man själv jubilerar.

Om någon vill bjuda till fest, så önskar jag att den samtidigt skulle säga... det räcker med en blomma... eller en insamling till något behjärtansvärt.


Kontentan av dessa tankar: Små användbara presenter är kul att få.... och allra bäst är en bukett blommor. Frökenpresenter..... är det dags att lämna den gamla traditionen?
Vad tycker du, vad det gäller presenter?

3 kommentarer:

  1. När det kommer till födelsedagar tycker jag att man kan fråga personen vad han/hon önskar sig. Jag brukar ibland säga till folk runt omkring mig vad jag önskar mig. En del tycker att det är mer roligt med en överraskning, dvs att jag inte vet om det. På sätt och vis gör jag ju inte det ändå, jag har bara sagt vad jag önskar mig. =) Presentkort är alltid uppskattat, då kan jag välja ut något själv.

    När det kommer till frökenpresenten ser jag nog helst att det är något användbart. Ett år fick jag presentkort på bokhandeln, det gillade jag. Jag tycker om att läsa och kunde på så vis välja de böcker jag önskade att få läsa. Jag tycker också att blomsterarrangemang kan vara fint, i år fick jag en blomma som har stått på bordet på uteplatsen nästintill hela sommaren (plockade bort den en vecka innan jag började jobba - då hade gruppen gjort sitt). Smycken och prydnadsgrejen känns, som du säger, privat. Man måste känna personen väl för att veta att det passar just mig. Ibland kan föräldrarna träffa rätt, ibland inte. ;)

    Ha det så bra! Hälsa alla ute i Grimsås. =)

    SvaraRadera
  2. Hjälp ... vad vågar man ge och vad inte? Det är jättesvårt. Allra roligast, både ge och få är ofta något egen tillverkat. Behöver inte vara något märkvärdigt. minns en burk hembakta skorpor jag fick en gång. Så glad jag blev. Den form av present du beskriver med mugg, te osv gillar jag ifall någon undrar. ;) Ha det riktigt gott!

    SvaraRadera
  3. Jag har så länge jag minns varit emot frökenpresenter. Tror jag skrivit det någon gång tidigare och jag har inte ändrat inställning. Ska det vara något tycker jag det gott räcker med en blomma.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas