lördag 19 augusti 2017

Uppstart


Hur ska man kunna fylla upp en hel vecka med arbete? frågade jag mig själv för en vecka sedan.
Det gick jättebra, fick till och med lite arbete över, som behöver utföras i morgon.

Tänk, under väldigt många av mina arbetsår i skolan, så har det bara varit ett par dagars uppstart, innan man skulle ta hand om eleverna.
Det var förstås på den gamla enkla tiden, då det inte fanns en masa dokument som skulle gås igenom och uppdateras, före det att man kunde börja planera vad man ska jobba med undervisningsmässigt.


Några  timmar i uppstartsveckan användes till föreläsningstid. Man har tydligen bestämt att vi ska jobba med att få bättre kunskap om neuropsykologiska handikapp/sjukdomar under detta läsåret.
Först ut var en föreläsare som hade två egna barn med grava neuropsykologiska handikapp.
Det var en föreläsning där tårarna understundom rann nerför kinderna, då man levde sig in i den duktiga föreläsarens olika motgångar.Skratta fick man också göra, då hon berättade om dråpligheter som hon fått uppleva tillsammans med någon av sina pojkar.


Kontentan av föreläsningsförmiddagen:
Konstaterande:Vi har olika förutsättningar att få ett normalt vardagsliv, vi människor.
Fråga: Ska man tillåta att barn/vuxna med neuropsykologiska sjukdomar kan bete sig hur som helst, bara för de inte har förmågan att ta del av ett socialt samspel..... ? Funderar en hel del på det sista....hur ska man förhålla sig till elever som man inte kan ställa krav på.... eller kan man ställa krav ( fast lägre) på alla?


Uppstartsveckan  har gett väldigt bra vibbar på att vi kommer att bli ett kanonteam i höst,  vi som jobbar på vår lilla skola. Det kändes lite jobbigt i våras, då det stod klart att det skulle fattas folk inför hösten. Våra nya medarbetare verkar verkligen vara toppen! Känns som om vi vunnit en högvinst på lärarflyttlotteriet!

 
På måndag är det uppstart för eleverna, Det ska bli riktigt roligt! Och konstateras kan; det känns väldigt bra att komma in i de gamla vanliga rutinerna igen!

 

Det var uppstart på spinmixen i veckan som gick.
Var med på måndagspasset och tänkte; här blir det träningsvärk. Det blev inte så farligt! Kanske jag inte tog i tillräckligt?
Hade tid att vara med på torsdagspasset också. Oj, vilken muselvärk det blev!  Har haft ont i massor av olika muskler under det senaste dygnet. så ont så jag sagt  "ajajaj" .... fast det egentligen gör gottont. Även om det gör lite ont, så känns det gott att man vet att det gör gott för den gamla kroppen.


Uppstarten för helgen blev en svamppromenad, där jag lyckades med att gå "vilse" på samma ställe som jag var vilskommen förra året. Drog med mig C-E i vilsenheten denna gång.  Nu kan man inte komma bort på riktigt i det här området, men man kan irra omkring ganska ordentligt. Följde en väl upptrampad stig en bit. Den slutade i ett tätt snår av granar. Dit ville jag inte gå in, dit skulle jag inte... nä, grisarnas gömsle var inte lockande.
Resultatet  av den långa  helguppstartspromenaden blev en del kantareller och några fina stensoppar.
Lagade spagetti carbonara med blandsvamp till lunch idag. ( recept i senaste Buffé)  Mums!


Uppstarten på denna lördag blev en resa till Gällstad och "Gällstadsdagarna".
Vi var ute i väldigt god tid,  så vi kunde hänga på låset då man öppnade affärerna. Nu var jag inte intresserad av allt utbud som samhällets försäljningsställen har, utan bara ett par av dem. Och visst kan man handla kvalitét till lågpris i Gällstad. Även om utbudet var ganska så begränsat för den som drar stor storlek ( jag är ju inte ensam om det) så  hittade jag det mesta av det jag var ute efter.



Efter en timme i några affärer, så kunde man konstatera att det kommit massor av folk till "kärringarally-samhället".
Kändes bra att förflytta sig till dagens absoluta höjdpunkt- Prästakvarnen i Boarp.


I samband med Gällstadsdagarna så serveras det våfflor på denna idylliska plats.
Dessutom har man ett mycket populärt kaklotteri. Våfflor beställdes och vinst blev det, två kakpaket.
I den vackra omgivningen så smakade våfflan himelskt gott.


Inne i kvarnen hade Tommy Lundberg utställning på sina helt sagolikt vackra foton. De här bilden, daggdroppar på spindelnät, är det mest fantasiska foto jag någonsin sett. Funderar starkt på om jag ska beställa tavlan! 1200 kr, det är ett helt ok pris!


Passar på att förmedla ytterligare två motiv, som kan beställas som tavla eller som tallriksunderlägg,
Fick lov av fotografen att dela med mig av hans bilder. Gå in på hemsidan och njut.... och ta konatkt för eventuell beställning!


Resterande del av dagen har handlat om ytterligare svamppromenad.
Undrar när denna plats hade sin uppstart.  Fascinerande, tycker jag,  att se alla dessa gamla minnesmärken, långt ut i "tassemarkerna".
Karl-Johan-svampen tycks ligga i uppstart för ett stensoppsår. Vi hittade många små fina, fasta Karl-Johan-pojkar.
Uppstart av gräsklippare blev det sen. Man får passa på när det är någorlunda grästorrt.
Uppstart för varm sommar tycks utebli detta år. Känns som om sista högsommartåget har passerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas