lördag 6 januari 2018

Jämför

Tre olika kameror, samma lilla tjej.
Bilderna tagna vid olika tillfällen förstås, med olika ljusförhållanden.
Systemkameran, inköpt på scandinavian photo i onsdagsm en Canon,... som jag förstås glömt siffror och bokstäver på... och som jag struntar i också, fick bli den som användes mest på gårdagens besök i Malmö.








Känns lite som om kameran ser betydligt mer än vad våra ögon ger. Ava ser SÅ fin ut i huden, kameran visar lite torrare fläckar.

Kompaktkameran är också en Canon. Den köpte jag också i onsdags, då jag insåg att min gamla/senaste kompaktkamera numera är sämre än mobilkameran. Trots att den var BÄST I TEST, då jag köpte den för tre (?) år sedan.  Några bilder på Ava fick jag till även med denna kamera. Några andra objekt kommer i slutet av jämförelseinlägget.





Jo, nog är den systemkameraliknande kompaktkameran lite mindre avslöjande. Inte helt fel egentligen...ger lite mjukare bilder, lite sämre skärpa.

Ett par bilder tog jag med mobilen. Denna bild får representera  den kameran.


Inte så illa av en mobilkamera från en ganska billig mobil, tror att den heter Samsung Galaxy s 7. Köpte den i juli, så den är ju relativt ny, och har en helt annan kamera än vad den gamla telefonen, tror att den var närmare fyra år gammal, hade.
MEN betydligt sämre färger är det i mobilkortet. Samtidigt som jag tycker att det är den finaste bilden...

Jovisst, är det en del skillnad på bildernas kvalitet.... men jag måste säga att jag gillar alla tre kamerorna... och att alla fyller en viktig funktion. Mobilkameran alltid--- kompaktkameran--- finns i fickan så snart man går ut på promenad eller åker i väg på något evenemang.... systemkameran, den tar man med för att man ska fotografera.

Den lilla kompakta Canonkameran var med på promenaden, från Avas hem i Malmö Centrums vackraste del, beläget mellan Folkets Park och St Paulis mellersta kyrkogård, till hennes pappas jobb i Saluhallen, alldeles nära nybuýggad konserthuset.
Några bilder:


VARFÖR är det så svårt att fota vita blommor. Det blir ingen skärpa, ingen kontrast.... bara  vit "klump". Men visst är det härligt att se årets första snödroppar.


Lite dystra färger id et begynnande skymningssljuset.... hade det blivit bättre med systemkameran, månne?

Tror ju att ett dyrt fotoredigeringsprogram skulle kunna hjälpa till, MEN jag nöjer mig med gratisprogrammet PhotoFilter. Finns det andra bra program som är gratis.. eller som är billiga. Är inte så förtjust i att "photoshoppa" för mycket. Vill mest beskära.... och så minska ner bildstorlek.  Eller.... är det något man heller inte ska göra. Jag har ju alltid gjort det, för att då tror jag att fotona ska bir lagom stora i bloggarna mina.


En rosenknopp i januari. Visst är det en härlig syn. Förstår att den skulle blivit ännu finare om jag "orkat" ta med systemkameran på promenaden.



2 kommentarer:

  1. Roligt med en ny kamera. Då är vi utrustade ungefär likadant när det gäller den biten. Mobilen, kompakt och kompakt systemkamera. Det är roligt fota och det är alltid spännande se dina bilder. Om man bortser från barnbarnet så gillar jag skjulet med älgtornet mest fast rosenknoppen ... Alla är vackra på sitt sätt. Så är det. Roligt du haft ett bra jullov och allt gott till dig nu när vardagen drar igång igen.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas